top of page
Laatste berichten
Volg Kompaan

Volg je nieuwsgierigheid en geniet van de reis...


Ook al ben ik al een tijd met Facebook gestopt, dit filmpje is me altijd bijgebleven en deel ik graag met jullie. Je ziet het meisje Kayden uit California die voor het eerst in haar jonge leven, bewust regendruppels voelt en zich volop verwondert en puur geniet. De verwondering, nieuwsgierigheid, en de puurheid van Kayden, maar ook het vrijlaten en beschermen van haar hebben mij blijvend geïnspireerd.

Bij het kijken van het filmpje hoorde ik, helaas, mijn eerste reactie in mezelf; "pas op, je wordt nat...". Het voelde ook even vreemd omdat het beeld wat ik zag, de verwondering, de blijdschap en het puur genieten, niet overeen kwam met mijn eigen reactie met misplaatste, bijna zeurderige bezorgdheid. Misschien omdat ik zelf vader ben, misschien omdat het 'zo hoort'. Pas nadat ik mijn reactie, mijn gewoonte, kon parkeren voor het moment, zag ik de intensiteit van de ervaring. Vlak daarna zag ik mijn eerste reactie in de praktijk gebracht worden. "Hoe dom kun je zijn, kijk nou eens wat er voor je gebeurt!" was vervolgens mijn reactie. Licht overdreven aangezien ik nog geen 15 seconden geleden exact hetzelfde dacht, maar toch....

Terwijl ik nog aan het nagenieten was van het filmpje ging er van alles door mijn hoofd. Hoe sta ik eigenlijk in het leven? Hoe benader ik nieuwe situaties? Open en nieuwsgierig? Of zie ik maar de helft door de kaders die ik mezelf opleg. Wanneer is de laatste keer geweest dat ik intens genoten heb van een regenbui? Of draait Buienrader overuren om alle regen te mijden. Laat ik mijn kinderen vrij in hun ervaring? Of laat ik ze alleen mijn ervaringen ervaren. In ieder geval veel stof tot nadenken en bovenal richting hoe ik mijn leven graag wil leven..... Geniet!

bottom of page